Näkösuojakalvot

Tyyliä ja yksityisyyttä näkösuojakalvoilla

Toimistoon, toimitilaan tai kotiin

Näkösuojakalvojen etuja

Moderni ilme toimistoon

Näkösuojakalvoilla pystytään luomaan moderni ilme toimiston ikkunoihin ja lasielementteihin. Maitolasikalvolla tai huurrekealvolla pystytään luomaan eri tyylejä vaikka jokaiselle eri osastolle. Samalla myös töihin keskittyminen paranee, kun saat työntekoon näkösuojaa.

PEILIKALVO

Peili kalvoilla pystytään saavuttamaan täydellinen näkösuoja toisesta suunnasta katsottaessa, kunhan olosuhteet ovat optimaalliset.

Peilikalvo

Peilikalvoilla pystytään saavuttamaan täydellinen näkösuoja toisesta suunnasta katsottaessa, kunhan olosuhteet ovat optimaalliset.

Monia käyttötarkoituksia

Suurimmat kohteemme ovat normaalisti toimistorakennuksia, mutta usein yksityisyyttä kaivataan myös taloyhtiöiden saunatiloissa ja kokoushuoneissa, omakotitalojen ovissa ja ikkunoissa.

Näkösuojakalvojen lisäksi saat myös kauttamme kaikki toimistojen teippaukset

Näkösuojakalvojen käyttökohteita

Näkösuojaa toimistoon

Jo pienikin valkoinen raidoitus kirkkaassa lasipinnassa voi tuoda kaivattua rauhallisuutta ja yksityisyyttä toimistoon. Ohi kulkevien ihmisten katseiden lisäksi kalvo suojaa hyvin myös neuvottelu- ja palaverihuoneita, joissa käsitellään yrityksen sisäisiä asioita isolta ruudulta.

Parvekelasien näkösuoja

Parvekelasien näkösuoja on yleisimmin hiekkapuhalluskalvo, joka asennetaan parvekelasien alimpiin, normaalisti kaiteen korkeudelle yltäviin laseihin. Kalvo tuo parvekkeelle näkösuojan juurikaan tummentamatta ikkunoita, eli luonnonvaloa pääsee edelleen mukavasti sisään. Näin parvekkeella oleskeluun saadaan yksityisyyttä ohikulkijoiden katseilta.

Saunan ikkunan näkösuoja

Saunan ikkunan näkösuoja voi olla käytännössä minkälainen kalvo tahansa. Useimmin saunan ikkunaan asennetaan tummentava aurinkosuojakalvo, joka lisää ikkunan peilimäisyyttä ulkoa päin katsottaessa. Myös peilikalvo saunan ikkunassa on yleinen vaihtoehto näkösuojaksi.

Näkösuojaa kodin ikkunoihin

Useissa katutasossa olevissa asunnoissa, erityisesti kaupungissa, kaivataan näkösuojaa ohikulkijoiden katseilta. Näkösuojakalvo on yksinkertainen ja edullinen ratkaisu tuomaan kotiisi yksityisyyttä.

Näkösuojakalvojen 4 eri luokkaa

Peilikalvot

Peilikalvoja on useammalla eri peilaavuusasteella. Peilaavuusaste on suoraan verrannollinen kalvon tummuuteen. Mitä peilaavampikalvo sitä tummempi näkymä. Peilikalvot perustuvat lopulta aina tilojen väliseen valo eroon. Tästä syystä johtuen peilaus ei toimi kaikissa olosuhteissa optimaallisesti mutta sitä voidaan parantaa tiloihin lisättävillä valaistuksilla. Peilausta tarvittavaan tilaan kirkkaampia valoja kuin tilaan josta halutaan säilyttää näkymä.

 • One way Mirror eli yksisuuntainen peili. Nimestä huolimatta tämänkin kalvon läpi voi nähdä kumpaankin suuntaan, jos valaistus on tarpeeksi tehokas. Tätä kalvoa ei voida asentaa kuin sisätiloihin. Kalvo on toiselta puolelta peilaava ja toiselta todella tumma.
 • SXT20/SPS20 on peilaavinkalvo, jota voidaan asentaa ulkoikkunoihin. Riippuen ikkunan tyypistä, joko sisä- tai ulkopuolelle. Kalvo on huomattavasti vaaleampi kuin yksisuuntainen peilikalvo mutta silti selkeästi tummentava.
 • SXT35/SPS35 on keskitason peilikalvo. Kalvo on vielä vaaleampi mitä aikaisemmat ja päästää näin valoa lävitseen paremmin. Tämä vaatii kuitenkin tarkemmin tilojen valoeron säilymisen peilaavuuden pysymiseksi.

Huurrekalvot

Huurrekalvolla on monta nimitystä. Toiset sanovat niitä maitolasikalvoksi, hiekkapuhalluskalvoksi, etch-kalvoksi tai lasi somistekalvoksi. Käytännössä ajatus on näissä sama. Kalvo tekee lasin sumeaksi mutta päästää silti paljon valoa lävitseen.
Huurrekalvoja voidaan myös niin sanotusti leikata auki tai ne voivat olla valmiiksi osaksi läpinäkyviä. Esimerkiksi raidoituksina, häivytyksinä tai erilaisina kuvioina.

 • Peittävät huurrekalvot
  Huurrekalvo on yhtenäinen ja se sumentaa näkymän kumpaankin suuntaan koko alaltaan mutta päästää reilusti valoa lävitseen.
  Sopii kohteisiin jossa halutaan peittää lasin läpinäkyvyys tyylikkäästi.

Aukileikatut ja kuvioidut huurrekalvot
Huurrekuvio valittavissa tai räätälöitävissä toiveen mukaan.
Näillä voidaan somistaa ja kuvioida  isojakin lasikokonaisuuksia muuhun sisustukseen sopivaksi

Tummentavat kalvot

Tummentavat kalvot tekevät lasista tummansävysen ja näin ollen rajoittaa näkyvyyttä. Lasi on kummaltakin puolelta yhtä tumma. Tummuus tasoja on eriasteisia.

 • 5 % kalvo on tummin vaihtoehto. Se läpäisee valoa hyvin vähän, joka tekee lasista todella tummanvärisen. Läpi näkeminen on haastavaa ellei toisella puolella ole kirkasta valaistusta. Voidaan asentaa vain yksikerroksisiin ikkunoihin sisäpuolelle. Suosituin käyttökohde tälle kalvolle on lasikaiteet.
 • IXT20/IPS20 on kalvo joka voidaan asentaa myös ikkunoiden ulkopintaan. Kalvo on tumma mutta aikaisempaan verrattuna selkeästi vaaleampi. Tästä kalvosta näkee jonkin verran lävitse kaikissa olosuhteissa. Valoisalla selkeämmin.

Kangaskalvot

 • Kangaskalvot
  Kangaskalvoja on kolmea eri väriä. Kalvot ovat struktuuriltaan samanlaisia. Kangaskalvo on harvaan ommeltua 100% polyesterikangasta jonka toisella puolella on liimapinta. Kangaskalvo vaimentaa hyvin ääntä ja kaikumisia, sekä on ulkonäöltään kevyt ja tyylikäs. Kangaskalvoihin voidaan myös tulostaa kuvia, kuvioita tai eri värejä.
  Valmiit värit ovat.
  • Beige
  • Grafiitti
  • Valkoinen

Peilaavat näkösuojakalvot | esimerkkejä:

Peilikalvo ikkunaan

Kalvo josta näkee ulos mutta ei sisälle - Peilikalvo

Kalvoa, jonka läpi näkee ulos mutta ei sisälle, kutsutaan peilikalvoksi. Kalvo toimii edellä mainitun mukaisesti aina siihen tilanteeseen saakka, kunnes ulkona on pimeää ja sisällä valot päällä. Kun valon määrä sisällä on suurempi kuin ulkona, kääntyy kalvon peilaavuus myös sisälle päin ja tällöin ulkoa näkee sisälle. Jos haluat pysyvän ratkaisun, jossa kalvon läpi näkee ulos, mutta ei sisälle, pitää talon ulkopuolella olevan valaistuksen olla kunnossa. Esimerkiksi hämäräkytkimen ja kellon avulla toteutettu ulkovalaistus voi jo tuoda ulkopuolelle riittävän määrän valoa, jolloin peilikalvon peilaavuus ulkona säilyy ja ulkoa ei edelleenkään näe sisälle kalvon läpi. 

Näkösuojakalvot - Huurre-, Maitolasi-, Raita- ja somistekalvot

Näkösuojakalvo raitakalvo

Näkösuojakalvoja on saatavilla useita eri vaihtoehtoja perinteistä raitakalvoista aina koristeellisempii vaihtoehtoihin. Selaa alta vaihtoehtoja.

UKK

Useimmin kysytyt kysymykset

Näkösuojakalvot ovat kustannustehokas tapa toteuttaa toimistoon yrityksen ilmeen mukaisia ratkaisuja. Näkösuojakalvoilla saadaan lisättyä toimistoissa myös yksityisyyttä ja työrauhaa. 

Kaikki nämä kalvot sumentavat lasin niin, ettei siitä näe läpi, mutta ne päästävät valoa lävitseen. Yllämainitut kalvot ovat hieman eri sävyisiä.

Ikkunakalvo on aina poistettavissa jälkiä jättämättä. Kalvon poistamista suositellaan kuitenkin tehtäväksi ammattilaisten toimesta. 

Kiinteissä elementtilaseissa asennus tapahtuu aina ulkopuolelle kalvon suuren lämmönheijastuskyvyn takia. Avattavissa yksikerroslaseissa kalvon asennus tapahtuu aina uloimman lasin sisäpinnalle.

Kaikki sisäpuolelle tehtävät asennukset voidaan tehdä talvella.

Kalvoja voidaan pestä normaalisti niin kuin ikkunoita pestään: runsaalla vedellä, lasinpesuaineella ja pehmeällä liinoilla. Kovat ja terävät esineet voivat naarmuttaa kalvon pintaa.