Auringonsuojakalvot asennettuna useisiin eri kohteisiin Turun seudulla ja muualla Suomessa

Auringonsuojakalvot Liedon kirjastoon

Liedon kirjasto valitsi energiatehokkaan tien ja tilasi Kalvotalolta auringonsuojakalvot suureen lasiseinämään. Alempiin laseihin asennettiin lähes täysin kirkas Suntekin ULV80 (lämmöntorjunta jopa yli 50 %) ja ylempiin laseihin saman keraamisen kalvosarjan kevyesti tummentava kalvo ULV50 (lämmöntorjunta jopa yli 60 %)

Kohteessa on helppo käydä tutustumassa miltä kirkas kalvo ja kevyesti tummentava kalvo näyttävät sisältä ja ulkoa.
Kuvistakin jo huomaa, että ULV-kalvosarja on hyvin huomaamaton.

Auringonsuojakalvo ikkunoihin
Ikkunaan auringonsuojakalvo
Aurinkosuoja terassi Kalvotalo

Auringonsuojakalvot terassin kattoon Maskussa

Tässä kohteessa asiakkaan lasitettu terassi toimi hienosti keväällä ja syksyllä, kun auringon säteilyn teho ei lämmittänyt tilaa liian kuumaksi. Kesällä kuitenkin tilanne oli eri, kun aurinko paahtoi suoraan ylhäältä voimakkaalla teholla ja sisällä lämpötila oli noussut jopa 50 asteeseen!

Asiakas valitsi kalvoksi SunTekin SPS20-kalvon, joka on sisäpuolelle asennettava peilikalvo. Peilikalvo peilaa aina sille puolelle jossa on enemmän valoa, eli lasin läpi näkee aina mukavasti, kun terassia käytetään valoisaan aikaan ja kalvot peilaavat aina tällöin ulkopinnalta. Peilaavalla kalvolla saavutetaan jopa 82 % lämmöntorjunta ja näin terassilla pystyy oleskelemaan mukavasti myös kesäaikaan. Kaihtimiin verrattuna kalvot tuovat helppouden, kun kalvot ovat laseissa aina ja niitä ei tarvitse liikutella edestakaisin. Kalvot tuovat myös näin valoisaan tilaan tärkeän 99% UV-suojan, eli rullaverhot ja niiden muovikiinnikkeet, palju, kalusteet jne. eivät enää haalistu tai haperru.

 

 

Auringonsuojakalvot omakotitaloon Helsingissä

Tässä kohteessa asiakas oli jo hankkinut kotiinsa kaihtimet auringon tuottaman lämmön takia, mutta totesi myöhemmin kaipaavansa näkymää ulos ulos ikkunasta. 

Asiakas valitsi kalvoksi SunTekin ULV80 kalvon, jonka lämmöntorjunta on jopa 55 %, vaikka kalvo on käytännössä täysin kirkas.

Auringonsuojakalvo Nurmijärvi

Auringonsuojakalvot omakotitalon ikkunoihin Nurmijärvellä

Tässä kohteessa asiakkaat olivat päässeet muutamaan talvella vasta valmistuneeseen omakotitaloon, mutta jo Maaliskuussa huomasivat, että kevätaurinko lämmintää kodin aivan liian kuumaksi.

Asiakkaat valivat kalvoksi SunTekin ULV80-kalvon, joka on kirkas ja käytännössä huomaamaton ulkopuolelle asennettava auringonsuojakalvo. Kalvon UV:n torjunta on 99 %, joka suojaa uuden kodin pinnat ja huonekalut haalistumiselta. Kokonaislämmöntorjunta kalvolla on 55 %

 

Auringonsuojakalvot omakotitaloon Jokioisilla

Tässä kohteessa tarkoituksena asiakas halusi vähentää olohuoneeseen tulevaa lämmön määrää. Omakotitalo sijaitsi Jokioisilla ja sen suuret ikkunat olivat talon eteläsivulla.

Asiakas valitsi kalvoksi SunTekin SXT35-kalvon, joka 72 % lämmöntorjunnan llisäksi myös näkösuojaa peilaavan ominaisuutensa vuoksi.

Peilikalvo
Auringonsuojakalvot Kalvotalo

Kirkkaat aurinkosuojakalvot omakotitaloon Maskussa

Tämä kohde oli ns. perinteiden moderni omakotitalo, jonka suurista olohuoneen ikkunoista aurinko pääsi lämmittämään tilan tukalaksi ja verhoja piti pitää jatkuvasti kiinni.

Asiakas valitsi kalvoksi SunTekin ULV80, joka on lähes täysin huomaamaton aurinkosuojakalvo. Vaikka kalvo on kirkas, se torjuu auringon lämpöenergiasta 55 %. 

Näkösuojakalvon asennus Turun saaristossa puolustusvoimille

Tämä näkösuojakalvotus tehtiin puolustusvoimille Turun saaristossa. 

Tilat näkösuojattiin SunTekin huurrekalvolla. Kalvo päästää hyvin luonnonvaloa lävitseen, mutta se antaa silti täydellisen näkösuojan.

 

Maitolasikalvo Huurrekalvo
Auringonsuojakalvo Lieto

Auringonsuojakalvot lasitetulle terassille Liedossa

Uudella asuinalueella Liedon Ilmarisissa sijaitsevassa omakotitalossa oli lasitetulla terassilla ongelma, kun aurinko lämmitti kesähuone käytössä olevan tilan liian kuumaksi. 

Asiakas valitsi kalvoksi SunTek SPS50 kalvon, joka on vastaava kalvo kuin SXT50-kalvo, mutta vain sisäasennettava malli. Kalvo peilaa kevyesti ulkona tuoden hieman näkösuojaa ja tarjoaa samalla yli 50 % lämmöntorjunnan.

Auringonsuojakalvot kerrostaloon - Yliopistonkatu Turku

Tämä työ oli ns. perinteiden kerrostalo kohde, jossa auringonsuojakalvoista saadaan suuri apu helpottamaan kuumuutta sisätiloissa. Aurinko pääsi paistamaan lännen puoleisista suurista ikkunoista tuoden sisään melkoisen lämpökuorman. Kalvoksi valittiin (niin kuin lähes jokaisessa kerrostalokohteessamme) SunTek ULVDS 70 sisäasennuskalvo, joka asennetaan uloimman ikkunan sisäpintaan. Kalvo on kirkas ja se torjuu lämpöä yli 50% eikä muuta taloyhtiön julkisivua.

 Asukkaalla oli käytössä siirrettävä ilmanviilennin, mutta sen teho ei riittänyt koko asuntoon. Nyt kun auringon lämpösäteilystä on saatu puolet pois, riittää ilmanviilentimessä paremmin teho jäähdyttämään asuntoa ja jäähdytetty ilma pääsee leviämään pidemmälle asuntoon. 

Aurinkosuojakalvo kerrostaloon turku
Kerrostalo auringonsuojakalvo

Auringonsuojakalvo Turku | Kerrostalon liiketila

Turun Koulukadulla sijaitsevaan liiketilaan asennettiin auringonsuojakalvot hillitsemään auringon aiheuttamaa lämmön nousua.  

Kalvoksi valittiin kirkas SunTek-auringonsuojakalvo, joka ei muuttanut kerrostalon julkisivua, mutta torjuu auringon lämpösäteilyä yli 50 %. Tällä kalvolla teemme suurimman osan kerrostalokohteistamme. 

 

Auringonsuojakalvot omakotitaloon | Naantali

Tässä kohteessa oli tarkoituksena vähentää olohuoneeseen tulevaa lämmön määrää. Omakotitalo sijaitsi Naantalin Luonnonmaalla ja sen suuret ikkunat olivat talon eteläsivulla. Talossa oli ennestään jäähdytys maalämpöpumpulla, mutta tämä ei riittänyt jäähdytysteholtaan. 

Asiakas valitsi kalvoksi SunTekin SXT50-kalvon, joka on lähes huomaamaton, kevyesti peilaava ulkopuolelle asennettava auringonsuojakalvo.

Asiakas kommentoi asennuksen jälkeen huomaavan selkeän eron sisällä ja lämpötilan pudonneen päivästä riippuen 2 – 4 astetta. 

Aurinkosuojakalvot tehtaan taukotilaan | Raisio

Tässä kohteessa asiakas halusi vähentää tehtaan taukotilaan tulevaa lämpöä ja auringon häikäisyä. Kohde sijaitsee Raision Haunisissa Tuotekadulla ja ikkunat olivat talon eteläsivulla.

Asiakas valitsi kalvoksi SunTekin SXT50-kalvon, joka on lähes huomaamaton, kevyesti peilaava ulkopuolelle asennettava aurinkonsuojakalvo.

 

Auringonsuojakalvot kerrostaloon | Rauma

Tässä uudessa kerrostaloyksiössä Raumalla oli suuri lämpöongelma. Asunnossa ei ollut parveketta ja kaikki ikkunat ovat etelän puoleisella seinustalla. 

Kalvona käytettiin kirkasta Llumarin lämmöntorjuntakalvoa, joka on lähes huomaamaton eikä muuta talon julkisivua, mutta torjuu huomattavan määrän lämpöä. 

 

Auringonsuojakalvo ikkunaan

Kirkkaat lämmöntorjuntakalvot toimitilaan | Rauma

Raumalla sijaitsevassa liiketilassa oli kuuma jo aikaisin keväällä, kun aurinko pääsi paistamaan suurista ikkunoista sisään. Kiinteistön ulkonäkö ei saanut kohteessa muuttua, joten kalvoksi valittiin peilaamaton, 80% valoa läpäisevä Llumarin kalvo. 

 

Auringonsuojakalvot omakotitaloon | Mynämäki

Tämä kohde on käytännössä vastaava, kuin Naantalin Luonnonmaan kohde. Talon olohuoneen suurista terassille päin olevista ikkunoista tuli suuri lämpökuorma sisälle. Lisäksi TV:n katselua häiritsivät kirkkaat auringonsäteet. Omakotitalo sijaitsi Mynämäellä ja sen suuret ikkunat (250*170 cm /kpl) olivat talon eteläsivulla. Talossa oli ennestään jäähdytys maalämpöpumpulla, mutta jäähdytysteho ei ollut riittävä.

Auringonsuojakalvoksi ikkunoihin valittiin SunTekin SXT50-kalvon, joka on lähes huomaamaton, kevyesti peilaava ulkopuolelle asennettava auringonsuojakalvo.

Sisälämpötilat olivat olleet vielä syyskuussakin korkeita ja kalvoilla pystyttiin pudottamaan sisälämpötilaa 2 – 4 astetta hieman päivästä riippuen. Lopun jäähdytyksen sai hoidettua maalämmön jäähdytyksellä.  

Näkösuojakalvot rivitaloon | Kaarina

Kaarinassa sijaitsevan 2-kerroksisen rivitalon yläterassin lasikaiteeseen haluttiin näkösuojaa. Lasikaide kalvotettiin hiekkapuhalluskalvolla niin, että asukkaat voivat nauttia oleilusta terasilla ilman ulkopuolisten katseita.

 

 

3M Prestige ikkunakalvot loft-kerrostalon kattoikkunoihin | Turku

Tässä Turun jokirannassa sijaitsevan kohteen sisälämpötilat nousivat aurinkoisina päivinä hurjiin lukemiin. Kattoikkunat olivat todella suuren kokoisia (noin 1 * 2,5 m) ja niiden läpi tulevaa lämpökuormaa torjuttiin asentamalla ikkunoihin Prestige 3M-ikkunakalvot.

*Lisää kuvia asentamistamme auringonsuojakalvoista täältä*

Näkösuojakalvotus Kalvotalo oy

Näkösuojakalvot Stora Enson toimistolle | Heinola

Tässä kohteessa asensimme näkösuojakalvoa Heinolan Stora Enson uusittuun toimistoon. Kalvoa asensimme lähes sata neliömetriä! 

Kalvona käytettiin raidotettua hiekkapuhalluskalvoa, joka tuo mukavasti yksityisyyttä toimistoihin ja neuvotteluhuoneisiin, mutta myös modernia ilmettä toimistoon.

*Voit lukea lisää näkösuojakalvoista klikkaamalla tästä*

Auringonsuojakalvot tehtaan tuotantotilaan | Laitila

Tässä kohteessa haluttiin vähentää auringon häikäisyä tehtaan tuotantotiloissa. Auringonsuojakalvot toimivat tässä kohteessa aurinkolasien tapaan, eli turhat heijastukset poistuvat ja työntekoon pystyy keskittymään tarkemmin. 

 

Aurinkosuojakalvo Laitila
AurinkosuojausTurku

Auringonsuojakalvot Forum Marinum Turku

Turun Forum Marinumiin asenettiin auringonsuojakalvot torjumaan liiallista lämpökuormaa.

Pakettiauto | Muuttoauto vuokraus Raisio

Pakettiauton vuokraus | Perälaitanostimella ja B-kortti riittää Pakettiauton vuokraus Raisiossa. Auto on helposti ajettava ja moderni 2017 mallinen Renault Master, jota saa ajaa tavallisella henkilöautokortilla,

Read More »
Parvekkeen ikkunakalvot
Kohdekertomus Uusimaa
Aleksi Puurunen

Parvekkeiden kaidelasien kalvotus – Järvenpää

Parvekelasien näkösuojakalvot – Järvenpää Järvenpään Järnefeltinkadulla sijaitseva taloyhtiö kaipasi julkisivuun yhtenäistä ilmettä. Yhtiön parvekelasien kaidelasit olivat jo alun perin tehty kevyesti sävytetystä lasista, mutta niiden

Read More »