Ikkunoiden sävytyspalvelu Turku

Auringonsuojakalvot

Torju lämpöä ja säästä energiaa ympäristöystävällisesti auringonsuojakalvoilla

Miksi aurinkosuojakalvot?

Kalvotalo ikkunakalvot

Lämmöntorjunta

Jopa kirkkaalla auringonsuojakalvolla pystytään torjumaan lämpöä huomattavia määriä ja asumismukavuus nousee aivan uudelle tasolle. Enää ei ole tarvetta laskea verhoja tai kaihtimia ikkunan eteen silloin, kun valosta voisi taas nauttia.

UV-suoja

Kalvot tarjoavat jatkuvan 99% uv-suojan, joka pitää ihon terveempänä ja estää asunnon pintojen sekä huonekalujen haalistumisen.

UV-suoja

Auringonsuojakalvot tarjoavat jatkuvan 99-prosenttisen UV-suojan, joka pitää ihon terveempänä ja estää asunnon pintojen sekä huonekalujen haalistumisen.

yksilöity palvelu

Jokainen kohde on omanlaisensa. Osassa kohteista halutaan näkösuojaa naapuriin, osassa lämmöntorjunnan lisäksi kaivataan eroon heijastuksista, jotta näyttöpäätteen tai TV:n katselu olisi mukavampaa. Kalvot asentuvat myös muihinkin kuin suorakaiteen mallisiin laseihin, joiden aurinkosuojaus on lasin muodon takia hankalaa verhoilla tai kaihtimilla.

Suosituimmat auringonsuojakalvot

Suntek ULV80 (ulkokalvo) / ULV70 (sisäkalvo) – Kirkas lämmöntorjuntakalvo 
– Kokonaislämmöntorjunta noin 50 %
– Häikäisynesto 17 %
– Heijastuma 16 %

Suntek SXT50(ulkokalvo) / SPS50 (sisäkalvo) – Kevyesti peilaava auringonsuojakalvo
– Kokonaislämmöntorjunta noin 53 %
– Häikäisynesto 31 %
– Heijastuma 22 %

Muita vaihtoehtoja

Suntek SXT35 (ulkokalvo) / SPS35 /(sisäkalvo) – Peilaava aurinko- ja näkösuojakalvo
– Kokonaislämmöntorjunta noin 73 %
– Häikäsynesto 53 %
– Heijastuma 50 %

Peilikalvo ikkunaan

Suntek SXT20(ulkokalvo) / SPS20 (sisäkalvo) – Peilaava aurinko- ja näkösuojakalvo
– Kokonaislämmöntorjunta noin 82 %
– Häikäsynesto 66 %
– Heijastuma 64 %

Tummentava kalvo ikkunaan

Suntek IXT35 (ulkokalvo) / IPS(sisäkalvo) – Tummentava aurinkosuojakalvo
– Kokonaislämmöntorjunta noin 43 %
– Häikäsynesto 13 %
– Heijastuma 14 %

Parvekelasien auringonsuojakalvo

Kalvo toimii parvekelaseissa suurena apuna ehkäisemässä auringon tuottamaa lämmönnousua. Kalvo asennetaan parvekelasin sisäpuolelle, jotta se on suojassa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Kalvo on erittäin kirkas ja se torjuu lämpöä noin 55 % ja UV-säteilyä 99 %.

Parvekelasien kalvotuksen hinta on 550 €
(Sis. 6 kpl laseja, yhden lasin enimmäiskoko on 170 cm * 65 cm.)

Mikäli samasta yhtiöstä tulee kalvotettavaksi myös toiset parvekelasit, laskee kalvotuksen hinta 500 € / huoneisto. Kolmen tai useamman huoneiston parvekelasit ovat 430 € / huoneisto.  Ehtona on, että kaikki asennukset voidaan tehdä samalla kerralla. Kaikki hinnat sis ALV:n 24 %. Työn osuuden voi hakea kotitalousvähennykseen.

Ikkunakalvo parvekelaseihin

Auringonsuojakalvot ilmastoinnin tukena

Auringonsuojakalvot asennetaan usein kohteisiin, joissa on jo jonkinlainen ilmastointi, mutta sen teho ei riitä tai se aiheuttaa suuren sähkölaskun. Kun tilassa on suuret ikkunat, maalammön jäähdytysteho jää usein liian pieneksi. Ilmalämpöpumpun jäähdytys voi riittää tietyssä tilassa, mutta ilmalämpöpumppu on usein asennettu paikkaan, jossa se on vain lämmityksen kannalta optimaalisin ja viilennetty ilma ei aina riitä esimerkiksi makuuhuoneisiin asti. Auringonsuojakalvo pitää suuren osan lämmöstä talon ulkopuolella. Sen avulla ilmalämpöpumpun jäähdytys leviää asuntoon paremmin ja pienemmällä sähkönkulutuksella, sisällä on vähemmän vetoa ja ilmalämpöpumpun käyttöikä pitenee. 

Suuret toimistorakennukset on usein varustettu koneellisella ilmastoinnilla. Näissä kohteissa auringonsuojakalvot voivat maksaa itsensä takaisin jopa muutamassa vuodessa lämmöntorjuntaominaisuuksiensa ansiosta, koska enrgiankulutus voi laskea jopa 40 %. Auringonsuojakalvot tekevät myös työskentelystä mukavampaa ja lisäävät näin työtehoa.

Aurinkosuojakalvo ilmalämpöpumppu

Kotitalousvähennys

Auringonsuojakalvoista luonnollisesti kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys 2023

Vuonna 2023 kotialousvähennys on enimmillään 2250 €.
Kotitalousvähennyksenä voi vähentää 40 % auringonsuojakalvojen asennustyön arvonlisäverollisesta hinnasta.

Kotitalousvähennys molemmille puolisoille

Kotitalousvähennys on käytettävissä molemmille puolisoille.

Kerrostaloasukkaille

Erityisesti kerrostaloasukkailla jää usein kotitalousvähennys käyttämättä.

Urakalle maksuaikaa Resurs Bankilta

Olemme yhteistyössä Resurs Bankin kanssa, joka erikoistunut järjestämään rahoituksia pienille kodin urakoille. 

UKK

Useimmin kysytyt kysymykset

Auringonsuojakalvo asennetaan aina niin, että lämpö pystytään torjumaan lasin ulkopuolelle. Kaihtimet sitä vastoin päästävät lasin ja kaihtimien välissä olevan ilman lämpenemään ja näin hyöty ei ole optimaalinen. 

Lämmön torjumiseksi kalvolla ei tarvitse peittää näkymää ulos eikä se pimennä sisätiloja. Viihtyvyys paranee, kun luonnonvalo pääsee asuntoon ilman näkyvien elementtien lisäystä. 

Auringonsuojakalvoja ei tarvitse erikseen liikutella ylös tai alas, vaan ne ovat sinulla jatkuvasti tehokkaasti käytössä ja sinulla on jatkuva UV-suojaus.

Auringonsuojakalvo voi olla lähes täysin kirkas ja huomaamaton. Kalvovaihtoehtoja löytyy kirkkaista kalvoista erivärisiin peilaaviin kalvoihin. Kaikki tarjoamamme kalvot torjuvat lämpöä yli 50 prosenttia.

Auringonsuojakalvojen hinta riippuu materiaalista ja asennuskohteesta. Materiaalivaihtoehtoja on satoja ja asennuskohteissa useita muuttujia, kuten asennuskorkeus ja tuleeko asennus sisä- vai ulkopuolelle. 

Kalvomateriaalit ja niissä käytettävät liimat ovat kehittyneet huimasti vuosikymmenien aikana. Kalvovalmistajat antavat kalvoille jopa 15 vuoden takuun. Nykyaikaiset kalvot pysyvät laseissa kymmeniä vuosia.

Talvella auringonsäteily eri juurikaan lämmitä, eli sisälle ei tulisi lämpöä riippumatta siitä onko lasilla auringonsuojakalvo vai ei. Talvella auringonsuojakalvo toimii eristävänä kerroksena lasissa ja estää lämmön karkaamista ulos.

Jokaiselle kalvolle on annettu omat g- ja u-arvonsa, joita voidaan käyttää energialaskennassa. Kysy aiheesta lisää meiltä.

Pääasiassa ikkunoihin ja laseihin asennetaan kalvoja, jotka pimentävät sisätilaa niin vähän, ettei kalvoja edes huomaa. Kalvoilla voidaan kuitenkin halutessa pimentää sisätiloja.

Ikkunakalvo on aina poistettavissa niin, että siitä ei jää jälkiä. Suositus on, että vain ammattilaiset poistavat kalvoja. 

Kiinteissä elementtilaseissa asennus tapahtuu aina ulkopuolelle kalvon suuren lämmönheijastuskyvyn takia. Avattavissa yksikerroslaseissa kalvon asennus tapahtuu aina uloimman lasin sisäpinnalle. Avattavissa ns. kippi-ikkunoissa / dk-ikkunoissa kalvo asennetaan lasin ulkopintaan, koska lasi on elementtilasi.

Kaikki sisäpuolelle tehtävät asennukset voidaan tehdä talvella.

Kalvoja voi pestä normaalisti kuten ikkunoita pestään: runsaalla vedellä, lasinpesuaineella ja pehmeillä liinoilla. Kovat ja terävät esineet voivat naarmuttaa kalvon pintaa.

Ikkunakalvo ei estä kasveja kasvamasta normaalisti asunnossa.