Näkösuoja oveen tai ikkunaan

Näkösuojakalvot ovat niin monipuolisia, että niiden käytöstä on hankala kirjoittaa vain yhtä palvelusivua. Tämän tekstin tarkoituksena on antaa esimerkkejä näkösuojakalvojen eri käyttökohteista.

Näkösuoja ulko-oveen

Näkösuojan asentaminen ulko-oveen on yleistä niin omakotitaloissa kuin rivitaloissa. Olemme asentaneet näkösuojakalvoa useisiin kohteisiin jossa ovessa on neliskanttiset tai pyöreät ikkunat ja mahdollisesti myös oven vieressä oleva oven korkuinen ikkuna. 

Näkösuojakalvolla tarkoitetaan näissä tapauksissa pääasiassa maitolasikalvoa (kutsutaan myös nimellä hiekkapuhalluskalvo tai huurrekalvo). Kalvo on valkoinen ja päästää lävitseen valoa, mutta kalvon läpi ei kuitenkaan näe. Korkeitaan voit erottaa, että lasin takana on jotain, mutta et saa selvää mitä. 


Näkösuoja ovi

Näkösuoja kylpyhuoneeseen

Yksi yleisimmistä paikoista näkösuojakalvoille on kylpyhuoneen ikkuna. Näkösuojakalvoja asennetaan usein myös kylpyhuoneen oveen, kun ovessa olevaan lasiin on tehtaalla asennettu näkösuojaksi vain muutama kapea raita. Kalvoksi valitaan normaalisti maitolasikalvo, mutta jos haluat esimerkiksi oven peilaavan hieman, niin ovessa voi käyttää myös auringonsuojakalvoa. Huomaa, että kalvo peilaa aina sillä puolella enemmän, jossa on enemmän valoa. Sisätiloissa valon määrää on onneksi helppo säädellä eri huoneissa.

 

Kylpyhuone näkösuoja

Saunan ikkunan näkösuoja

Saunan ikkunoissa on käytetty minkälaista näkösuojakalvoa tai auringonsuojakalvoa tahansa. Kevyesti peilaava tai tummentava kalvo on ollut yleisin vaihtoehto saunoissa kun kyse on omakotitaloista, mutta kerrostalojen saunojen ikkunoihin asennetaan normaalisti huurrekalvot.