Parvekelasien näkösuojakalvot - Järvenpää

Järvenpään Järnefeltinkadulla sijaitseva taloyhtiö kaipasi julkisivuun yhtenäistä ilmettä. Yhtiön parvekelasien kaidelasit olivat jo alun perin tehty kevyesti sävytetystä lasista, mutta niiden läpi näki silti selkeästi. Vuosien saatossa yhtiön asukkaat olivat keksineet erilaisia ratkaisuja tuomaan näkösuojaa: oli asennettu erivärisiä kalvoja, oli verhoja, sälekaihtimia ja kahdessa asunossa oli kaikki kaidelasit peitetty laudoilla. Yhtiön julkisivu oli siis kaikin puolin sekava:   

Taloyhtiön julkisivu kalvotus

Yhtiötä palveleva paikallinen isännöintitoimisto otti Kalvotalon Uudenmaanmyyjään Aleksiin yhteyttä, kun taloyhtiön hallitus oli päättänyt hankkia uudet kalvot kaidelaseihin yhteishankintana. Kohteessa tehtiin katselmus yhdessä isännöitsijän kanssa ja kohde tarjottiin yhdessä sovittujen ehtojen mukaisesti. Yhtiön puolelta toivottiin, että asennus hyväksytetään ensin yhden parvekkeen osalta taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan toimesta. Kalvotalon ehtona oli, että kulku asuntohin onnistuu yleisavaimella, parvekelasien edessä on vapaata asennustilaa vähintään yksi metri. Kalvotalo hoiti urakassa kaikkien vanhojen kalvon poiston laseista. 

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen asennukselle sovittiin ajankohta ja asukkaita tiedotettiin tulevasta asennuksesta kolmen viikon varoitusajalla. Tiedotteen teki Kalvotalo ja tiedotteessa mainittiin asennuksen ajankohta, pyyntö vapaasta asennustilasta ja asennuksen kellonajoista. 

 

Kalvotalon kalvoasentajat

Paikalla sovittuna ajankohtana ja sovittuna kellonlyömänä. Työn aloitus suoritettiin normaalilla käytännöllä: Vesitankit täyteen vettä, oikea määrä saippuaa ja lopuksi kompuralla tankkiin painetta. Kalvojen leikkaus suoritettiin autossa olevalla leikkurilla, joten autoon vedettiin jatkojohdolla virtaa taloyhtiön pistorasiasta. 

Ikkunakalvojen asennus Järvenpää

Ennen parvekkeiden kaidelasien kalvotusta lasit tulee luonnollisesti pestä hyvin. 

Vanhojen ikkunakalvojen poistotyötä. Jotkut kalvot olivat jo ajanmyötä menettäneet tumman värinsä ja ne näyttivät mustan sijaan lilalta. Tämä ominaisuus on ollut 80-luvulla valmistetuissa kalvoissa ja nykyään kalvot eivät menetä tummaa sävyään läheskään yhtä nopeasti ja ne säilyvät hyvänä vuosikymmeniä. 

Parvekkeen ikkunakalvot

Projektin edistymistä oli kiva käydä seuraamassa tien toiselta puolelta, kun yhtiön julkisivu muuttui yhtenäisemmäksi lasi lasilta. Laudat, bambut ja liilat kalvot poistuivat ja tilalle saatiin samaa tummennuskalvoa jokaiselle lasille.