Aurinkosuojakalvon, näkösuojakalvon ja muiden ikkunakalvojen asennus ikkunaan itse

Tämän tekstin tarkoituksena on antaa vinkkejä jos haluat asentaa ikkunakalvon ikkunaan itse. Prosessi itsessään on yksinkertainen ja kaikki on luonnollisesti helppoa kun tietää mitä tekee, mutta varaa projektiin silti hermoja. Kiinteistökalvotuksessa ikkunat ovat lähes poikkeuksetta suoria ja ikkunat suorakaiteen mallisia, joten ei ole väliä ostatko markkinoiden hintavinta 3M-Prestige-ikkunakalvoa vai haetko Motonetistä halvinta mahdollista auringonsuojakalvoa tai peilikalvoa. Kaikki ne asentuvat samoilla periaatteilla. Markettien kalvoilla on kuitenkin tapana haalistua ajan kanssa, joten suosittelen ostamaan valmiiksi leikatun palasen suoraan verkkokaupastamme.

Tämän sivun tekstimuodossa olevat ohjeet ovat sinulle, jolla on kiire, kalvot on jo hankittu, et jaksa lukea paljoa ja haluat saada kalvon jotenkin nopeasti kiinni. Jos et ole Turun seudulta ja haluat saada kalvon tänään, niin etsi Google Mapsista ”ikkunoiden sävytyspalvelu” tai ”kaihdinliike”, koska nämä yritykset ovat erikoistuneet aurinkosuojaukseen ja todennälöisesti voivat myydä sinulle valmiiksi leikatun palan ikkunakalvoa.

Lämpöä heijastava kalvo ikkunaan? 

Huomioi aina olosuhteet ennen työn aloittamista. Älä asenna auringonsuojakalvoa jos ikkunaan paistaa juuri sillä hetkellä aurinko! Jos olet asentamassa lämpöä heijastavaa kalvoa ikkunaan asunnon viilentämiseksi, niin muista aina asentaa se uloimman lasin ulkopinnalle. Jos kyseessä on elementtilasi, niin kalvo tulee asentaa aina lasin ulkopintaan, koska lämpö heijastuu kalvosta niin voimakkaasti, että elementtilasin välissä oleva ilma lämpenee ja voi halkaista lasin, jos kalvo on ulkopuolella.  

Verkkokauppa on nyt avattu. Kaupasta saat kalvoa valmiiksi mittoihin leikattuna tai metreittäin.

Verkkokauppa on auki!

Ikkunakalvon asennus ikkunaan itse – Ohjeet

Tilaamalla Kalvotalon verkkokaupasta valmiiksi mittoihin leikatun kalvon saat linkin yksityiskohtaiseen asennusvideoon. Ammattikäyttöön suunnitelluilla kalvoilla ja videon yksityiskohtaisilla vinkeillä onnistut varmasti! 
 

1. Tee puhdistus- ja asennusliuos suihkepulloon (noin 0,5 -0,7 l) täyttämällä pullo täyteen puhdasta vettä ja lisäämällä sinne 3 – 5 tippaa astianpesuainetta. Saippuaa tarvitaan ennemmän mitä korkeampi ilman lämpötila on. 

2. Aseta pyyheliina ikkunan alle niin, että se kerää lasilta valuvan veden, eikä lattiaan aiheudu vesivahinkoa. 

3. Suihkuta lasille saippuavettä ja käy koko lasi läpi puhdistusterällä. Tärän tulee olla lappeellaan lasia vasten, eli ei kohtisuorasti lasia vasten. Terän tarkoitus on irrottaa ikkunassa oleva lika. 

4. Pyyhi ikkunan ja karmin väliset nurkat mikrokuituliinalla.

5. Suihkuta taas saippuavettä ikkunaan ja vedä tasaisin vedoin ikkuna kuivaksi ikkunalastalla. Tämä vaihe siirtää ikkunalta epäpuhtaudet (jotka irtosivat terän avulla) veden mukana pois

6. Nyt ikkunan pitäisi olla täysin puhdas ja kuiva. Aseta ikkunakalvo viereiselle ikkunalle niin, suihkautat vettä ikkunaan ja asetat ikkunakalvon lasille niin, että siinä oleva suojakalvo on sinua kohti. Tämä puoli merkitään teipinpalalla, jos ostat kalvon meiltä. 

7. Poista suojakalvo ja suihkuta paljastuneelle liimapinnalle saippuavettä (muista suojata lattia pyyhkeellä!). Suihkuta saippuavettä myös ikkunaan johon olet asetamassa kalvoa. Ole tarkka, että ikkunaan tai kalvon liimapintaan ei jää yhtään kuivaa kohtaa. 

8. Ota ikkunakalvon ylänurkista kiinni puhtain käsin ja varo, ettet paina siihen sormenjälkiä. Siirrä kalvo ikkunaan ja asettele se paikoilleen. Jokaiseen reunaan jää normaalisti noin 2 – 3 mm lasia näkyviin. Jos kalvo tuntuu tarraavan lasiin kiinni, voit raottaa kalvoa nurkasta ja ruiskuttaa väliin hieman lisää saippuavettä. 

9.Kun kalvo on paikoillaan, suihkauta kalvon pintaan saippuavettä ja ala lastata lasin ja ikkunakalvon välissä olevaa vettä kalvon keskeltä ulospäin. Yläreunassa olevaa vettä ei kannata työntää ylös, vaan sivulle. Voit pitää aluksi kalvosta kiinni toisella kädellä, jos kalvo liukuu. Toista tämä vaihde vielä kertaalleen ja seuraa työntääkö lasta vielä vettä kalvon ja lasin välissä. 

10. Lopuksi kuivaa ikkunanpielet ja ympäristö saippuavedestä. 

11. Kalvon kuivuminen ikkunaan kestää muutamasta päivästä aina muutamiin viikkoihin. Tämä riippuu kalvon paksuudesta ja miten aurinkoisella paikalla ikkuna on. Kuivumisen aikana kalvon välissä oleva vesi voi hieman pisaroitua, mutta ne haihtuvat kalvon ja ikkunan välistä pois muutamien viikkojen kuluessa. 

Tilaamalla Kalvotalon verkkokaupasta valmiiksi mittoihin leikatun kalvon saat linkin yksityiskohtaiseen asennusvideoon. Ammattikäyttöön suunnitelluilla kalvoilla ja videon yksityiskohtaisilla vinkeillä onnistut varmasti!