Valmiiksi leikattujen kalvojen mittaus

Tästä löydät yksityiskohtaiset ohjeet mittojen ottamiseen valmiiksi leikattujen kalvojen tilaukseen.

Kalvot leikataan aina 3-8 mm pienemmäksi kuin lasin valoaukko. Tällöin reunoihin jää 1,5 - 4 mm rako asennusnesteen poistumista varten, sekä tällöin reunojen limakiinnitys on siistimpi ja varmempi.
Mitä isompi asennusvara sitä helpompi kalvo on asentaa ja saada siistimmin paikoilleen.
ÄLÄ KOSKAAN YRITÄ ASENTAA TÄYSIN TIUKALLA MITALLA OLEVAA KALVOA
1. Ota mitta aina siitä lasipinnasta, johon aiot kalvon asentaa. Ikkunoiden tiivisteissä ja karmeissa on pieniä heittoja ulko- ja sisäpuolella.

Aurinkosuojakalvon mittausAurinkosuojakalvon mittaus ikkunaan

Poikkeuksena on huurre-, murtosuoja-, ja uv-suojakalvot, jotka voidaan asentaa myös ikkunalasin sisäpintaan.  2.
 
Elementtilaseissa eli laseissa, joissa on useampi lasikerros yhdessä, eikä niitä saa avattua kuten jälkimmäisessä kuvassa, kalvot asennetaan ikkunalasin ulkopintaan.


3. Katso, että mitta on tarkasti lasin reunaa vasten ja mitta kulkee kohtisuorassa mitattavaan suuntaan lasin pintaa pitkin. Lue mitta aina kohtisuoraan lasia kohden. Kuvassa näkyvä mitta on oikein luettuna 42,8 cm.

Ikkunakalvon koon mittausIkkunakalvon mittaus rullamitalla Mittausohje ikkunakalvoille 3


Mittaa aina molemmista reunoista vaaka ja pystysuorat mitat. Ilmoita näistä aina pienempi mitta, josta olet vähentänyt haluamasi leikkuuvaran (3–8 mm). Anna mitta yhden desimaalin tarkkuudella senttimetreinä. Syötä tuotteen mitta kenttään ensin leveys ja sitten korkeus. Mitta syötetään senttimetreinä yhden desimaalin tarkkuudella (esim. 3. vaiheen kuvassa mitta syötetään 42,8 cm)  
Lataa PDF-mittaohje tästä