Jos sinulla on elementtilasi niin kuin kuvassa, niin kalvo asennetaan aina lasin ulkopintaan (poikkeuksena huurrekalvo ja turvakalvo, jotka voidaan asentaa elementtilasin sisäpintaan)
Kalvon valinta
SunTek ikkunakalvot
Ikkunakalvon valinta
Verkkokaupastamme löydät kaikki suosituimmat ja käytetyimmät kalvot eri käyttötarkoituksiin. Alla autamme sinua valitsemaan oikean kalvon juuri sinun tarkoitukseesi.
Ensin sinun tulee selvittää tilaatko kalvon asennettavaksi lasin sisäpintaan vai ulkopintaan. Tämä käy erittäin helposti:
Jos sinulla taas on avattava ikkuna, niin kalvo asennetaan uloimman lasin sisäpintaan. Kuten kuvassa näet.
Huom! Jos olet hankkimassa kalvoja erittäin vanhaan puhallettuun lasiin (esim. museorakennukset), niin olethan meihin ensin yhteydessä.
Seuraavissa kappaleessa kerromme hieman kalvojen eri ominaisuuksista, jotta pystyt hahmottamaan minkälaisia ominaisuuksia kalvolta haluat.
Lämmöntorjunta on on yleisin syy kalvotukselle. Jokaiselta tuotesivulta löydät kunkin kalvon lämmöntorjuntaprosentin, joka kuvastaa montako prosenttia kalvo torjuu lämpöä auringon kokonaislämpösäteilystä. Lähes täysin kirkkaat tai vain kevyesti heijastavat kalvot torjuvat lämpöä jopa yli 50 % ja ne ovat suosittuja omakotitaloissa ja kerrostaloissa. Tummemmat ja peilaavat kalvomme ovat suosittuja toimistorakennuksissa ja ne torjuvat auringon lämpöä jopa yli 80 %. Tummemmat kalvot soveltuvat myös makuuhuoneisiin, joissa valon määrän ei tarvitse olla niin suuri.
Häikäisyn torjunta on tullut tarpeelliseksi toimitilojen lisäksi myös useille yksityisille ihmisille. Uusien omakotitalojen ikkunoiden koko on kasvanut erityisesti olohuoneissa ja liiallinen valon määrä haittaa esimerkiksi television katselua ja työskentelyä etänä. Kalvojen häikäisyntorjunta torjunta tuo sisätiloihin sen saman mukavan tunteen, kun kirkkaalla säällä laitat aurinkolasit silmille. Suurena etuna on myös näkymän säilyminen ulos, kun ikkunan eteen ei tarvitse laskea sälekaihtimia tai screenkaihtimia.
Häikäisyn torjunta on myös tärkeää erityisesti toimistoissa, kun näyttöpäätteillä vietetään käytännössä koko työpäivä. Ilman häikäisyä näytöltä näkee selkeämmin ja silmiä väsyttävä siristely vähenee.
Mitä korkeampi prosenttilukema on tuotesivulla kohdassa ”häikäisyn torjunta” sitä paremmin kalvo estää ulkoa tulevia häikäisevää valoa.
Näkösuoja on tarpeellinen useissa tilanteissa. Esimerkiksi kerrostalon parvekkeiden alalasit kalvotetaan usein tummentavalla kalvolla tai huurrekalvolla, jotta parvekkeella oleilu ei tunnu kuin olisi akvaariossa. Myös lähekkäin rakennetuihin asuinkiinteistöihin saadaa mukavuutta, kun esimerkiksi kylpyhuoneen ikkunat kalvotetaan huurrekalvolla.
Peilikalvo on usein hyvä ratkaisu tuomaan näkösuojaa ulkoa sisälle, kun halutaan säilyttää näkymä ulos. Yksisuuntaista peilikalvoa ei valitettavasti kuitenkaan ole vielä keksitty, eli kalvo peilaa aina enemmän sille puolelle, jossa on enemmän valoa. Tämä tarkoittaa sitä, että aina kun ulkona on pimeää ja sisällä valot päällä, niin kalvo peilaa hieman myös sisäpuolella ja ulkoa näkee kalvon läpi. Jos ulkona on kuitenkin valaistusta ja sisällä ei ole kirkkaita valoja ikkunan läheisyydessä, niin tällöin ikkuna peilaa edelleen ulkopuolelle.